Werkwijze

Start

Tijdens de eerste sessie starten we met een intake. We gaan dan o.a. in op jouw sport, je (eerdere) blessures en we bepalen doelen waarmee we aan de slag gaan.

Na de intake gaan we een aantal tests en metingen doen. Hier kun je denken aan lengte en gewicht, maar ook sprong- en sprinttests. De resultaten uit de intake en de tests vormen de basis voor jouw trainingen. Op deze manier kan ik jou een trainingsprogramma aanbieden dat écht afgestemd is op jou. Zodoende ga je meer en beter resultaat bereiken dan bij het trainen met een algemeen trainingsschema.

De tests komen met enige regelmaat terug. Na een periode van trainen zullen we de tests opnieuw uitvoeren en kijken waar je staat ten opzichte van de start. Op deze manier kunnen we de vooruitgang monitoren en het programma aanpassen waar nodig.

De trainingen

De focus in de trainingen ligt in de ontwikkeling van jouw atletisch vermogen. Zoals je hier kunt lezen gaan wij jouw ‘motorische basisvaardigheden’ trainen. Kracht is daar één van, maar ook Lenigheid, Uithoudingsvermogen, Coördinatie en Snelheid behoren tot deze motorische basisvaardigheden. De combinatie van deze vaardigheden bepaalt jouw fysieke vermogen om prestaties te leveren. In andere woorden; hoe beter jouw motorische vaardigheden zijn ontwikkeld, hoe beter jij als sporter kunt presteren.

Hoe ziet een training er in grote lijnen uit?

Tijdens de trainingen maken we gebruik van verschillende materialen. We zoeken op verschillende manieren weerstand en disbalans op. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld weerstandsbanden, aquabags, blazepods, een plyo box of bosu ballen. We werken ook met gewichten als kettlebells, barbells of dumbbells. En natuurlijk is het gebruik van jouw eigen lichaamsgewicht een uitstekende manier om te trainen. Uiteraard is dit allemaal afgestemd op jouw doelen, achtergrond en leeftijd. De trainingen vinden zowel binnen in de gym, als buiten op het veld plaats. 

Heb je na het lezen over mijn werkwijze interesse en wil je jouw proefles boeken? Neem dan via dit formulier contact op.

Aanmelden